Günümüzde birçok erkek kendini sakallıyken daha karizmatik hissetmekte ve sakal bakımına özen göstermektedir. Aynı zamanda erkeğin en önemli aksesuarlarından biri olan sakal, erkeklerin daha olgun bir görünüme kavuşmasını da sağlar. Bu nedenle sakal ekimi sıklıkla tercih edilir. Sakal ekimi sonrası kızarıklık gibi komplikasyonlar meydana gelebilir. Bu konuda gerekli önlemleri alarak en kısa sürede gür sakallara kavuşabilirsiniz.
Bazı durumlar erkekler de sakal kaybı yaşanmasına sebep olabilir. Genetik faktörler, geçirilen kazalar ve hastalıklar, yanlış ilaç kullanımı, stres gibi birçok sebepten dolayı sakallarda dökülme görülebilir. Sakal dökülmesi erkekler için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Günümüz teknolojisinde bu derde deva olabilecek bir sürü yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de sakal ekimidir. Sakal ekimi, profesyonel kişiler tarafından özenle yapılması gereken bir işlemdir. Bu yüzden işlemi yaptırmadan önce doktorunuzu iyi seçmelisiniz. Ayrıca yüze yapılan bir işlem olduğu için alerjik durumlara karşı yaptırmadan bir doktora danışmanız tavsiye edilmektedir.
“Sakal ekimi sonrası kızarıklık olur mu?” sorusu sakal ekimi yaptırmış kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Sakal ekimi nedir?” ve “Sakal ekimi sonrası kızarıklık ne zaman geçer?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.
Sakal Ekimi Nedir?
Sakal ekimi; sakal çıkmayan, dökülme ve yara izi olan bölgelere uygulanabilen bir işlemdir. Kök eklenen bölgede sakal çıkmasını sağlar.
Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?
Sakal ekimi, saç ekimiyle benzerlik gösteren bir uygulamadır. İki kulak arasında bulunan ense bölgesinden sağlıklı saç kökleri alınır ve yüz bölgesine aktarılır. Yanak, çene bölgesi, favori ve bıyık bölgesi de dahil olmak üzere yüzde istenilen yere bu işlem uygulanabilir. Sakal ekimi yapılacak olan bölge mutlaka kuru olmalıdır. Ayrıca işlemin yapılacağı bölgenin ellenmemesi gerekmektedir.
Sakal ektirmeden önce düşünmeniz gereken bir noktada saç ekimi işlemidir. Sakal ekimi ve saç ekimi için aynı yerden, ense bölgesinden, kıl kökü alınmaktadır. Bu yüzden sakal ekimi için çok sayıda kıl kökü alınırsa ileride saç ekimi yaptırmak isterseniz bölgedeki kökler yetersiz kalabilir. Bunu göz önünde bulundurmalısınız. Sakal ekiminde genel olarak bıyık bölgesi için 350-500, çene bölgesi için 600-700, favoriler için 200-250, yanak bölgesi için 600-700 civarı kıl kökü kullanılmaktadır.
Sakal Ekimi Sonrası Kızarıklık Ne Zaman Geçer?
Sakal ekimi yüze yapılan bir işlemdir ve itina ile yapılması gerekir. Aynı zamanda işlemi yaptırdıktan sonra da dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Öncelikle doktorunuzun söylediklerini harfiyen yerine getirmeniz oldukça önemlidir. İşlemin başarılı şekilde sonuçlanması içi önerilere uymanız iyi olacaktır.
Sakal ekimi işlemi yapıldıktan sonra herhangi bir sorun çıkmaması halinde evinize gidebilir ve normal hayatınıza dönebilirsiniz. Yaklaşık 4-5 gün boyunca yüzünüze işlem uygulandığı belli olacaktır ve planlarınız buna göre yapmanız gerekecektir. Sakal ekimi sonrası kızarıklık ve kabuklanmalar gayet normaldir ve birkaç güne kendiliğinden kaybolacaklardır.
Ekim işleminden sonra dikkat etmeniz gereken hususların en başında 10 gün tıraş olmama kuralı bulunmaktadır. Herhangi bir sorunla karşılaşmamanız için bu oldukça önemlidir ve hayatınızı bu duruma göre planlamanız önerilir. Uygulama sonrasında yüz bakımınızı söylendiği şekilde yapmakta uygulamanın sonuç vermesi açısından önem arz eder. Doktorunuzun her dediğini harfiyen yerine getirmeniz sakal ekiminde önemli bir detaydır.
Kaynakça:
https://www.realself.com/question/beard-transplant-post-redness-recovery