Robotska presaditev las

Kazalo vsebine
Robotska presaditev las 1

Medicinski pregled, ki ga opravi

Yetkin Bayer

Restavriranje las Suergon, Certified in Facial Plastic Surgery

Robotska presaditev las 2

Napisal

Noyan Süalp

Posodobljeno 24. aprila 2024

Robotska presaditev las 3

Rezervirajte zdaj in začnite brezplačno

Posvetovanje prek Whatsappa

Kaj je robotska presaditev las?

Robotsko presajanje las je napreden postopek obnove las, pri katerem se za pomoč pri odvzemu in vsaditvi lasnih mešičkov uporablja robotska tehnologija. Tukaj je podrobna razlaga postopka:

  1. Posvetovanje: Začetno posvetovanje je namenjeno oceni izpadanja las pri pacientu in ugotovitvi primernosti za postopek.

  2. Robotska pomoč: Pri postopku se uporablja robotski sistem, kot je robotski sistem ARTAS, ki s pomočjo umetne inteligence prepozna in odvzame najbolj zdrave lasne mešičke z donorskega območja. Ta sistem zagotavlja natančnost in doslednost, ki ju je težko doseči ročno.

  3. Ekstrakcija foliklov: Napredne slikovne zmogljivosti in algoritmi robota izberejo in odstranijo posamezne lasne mešičke z minimalno poškodbo okoliškega tkiva. To zagotavlja večjo stopnjo preživetja foliklov in manj brazgotin.

  4. Ustvarjanje strani prejemnika: Odvisno od uporabljenega sistema lahko robot pomaga tudi pri oblikovanju prejemnih mest na lasišču ter določi optimalno globino, kot in smer za naraven videz rezultatov.

  5. Implantacija: Kirurg ali usposobljen tehnik nato odvzete folikle previdno implantira na mesta prejemnikov, pri čemer zagotovi, da je namestitev v skladu z bolnikovim naravnim vzorcem rasti las.

  6. Prednosti: Robotski sistem ponuja številne prednosti, med drugim večjo natančnost, krajši čas postopka, zmanjšanje človeških napak in dosledne rezultate. Omogoča tudi manj invaziven postopek s hitrejšim okrevanjem in naravnim videzom.

Na splošno robotsko presajanje las združuje strokovno znanje izkušenega kirurga in natančnost napredne robotske tehnologije ter pacientom zagotavlja učinkovito rešitev za obnovo las.

Rezervirajte zdaj in začnite brezplačno

Posvetovanje prek Whatsappa

Podrobnosti o delovanju

  • 5 ur

    Čas delovanja

  • Lokalni

    Anestezija

  • Do 600

    Največ presadkov v eni seji

  • 2 tedna

    Prvi pregled

  • 2-3 dni

    Povprečna doba bivanja v Turčiji

  • 60 dni

    Nova rast las

  • 30 dni

    Čas zdravljenja darovalca

  • 1 dan

    Vrnitev v rutino

  • 90 dni

    Čas zdravljenja

Robotska presaditev las 4

Zdravnik

Noyan Süalp, MD

Pogovorimo se

Še vedno niste prepričani? Se počutite preobremenjeno? Občutek preobremenjenosti?Pogovor s pravim zdravnikom vam lahko da potrebne napotke in zagotovilo. Tega vam ni treba storiti samim. Skupaj poiščimo pravega zdravnika.

Robotska presaditev las Artas?

Presaditev las ARTAS je neinvazivna robotska metoda presaditve las, ki se uporablja za zdravljenje izpadanja las pri moških in ženskah. Sistem ARTAS za izvedbo postopka izrezovanja folikularnih enot (FUE) uporablja natančno robotiko in inteligentne algoritme. Zato lahko robotsko metodo ARTAS štejemo za boljšo fazo tradicionalnega postopka FUE.

Velikosti lukenj ARTAS so pogosto bistveno večje od velikosti lukenj za ročno FUE. To je veliko počasnejši in manj natančen postopek. Poleg tega ima sistem ARTAS težave s povečanjem števila vitalnih presadkov z donorskega območja, zaradi česar je na donorskih mestih pridobljenih manj presadkov.

Čeprav se pri robotskem presajanju las uporablja slikovna tehnologija za prepoznavanje najboljših kandidatov za odvzem in vsaditev pred zdravljenjem, metoda še vedno ni tako natančna kot ročni zdravniški pregled in uporaba Norwoodove lestvice za določitev števila potrebnih presadkov.

Prednosti in slabosti robotske presaditve las?

Robotska presaditev las 5

Podrobnosti o storitvi

Postopek delovanja

Prednosti robotske presaditve las:

  • Tehnike digitalnega kartiranja so boljše od človeškega vida in izboljšajo izbiro presadka.
  • Manj bolečin in tveganja za okužbo.
  • Učinkovitejši postopki in rezultati.
  • Skrajša čas, potreben za dokončanje operacij.
  • Zmanjšana poškodba presadka
  • Brez brazgotin.
  • Hitro okrevanje

Kako se izvede robotski presadek las?

Robotska presaditev las je po postopku enaka presaditvi las FUE. Dlake na donorskem območju bodo obrite na kratko, da bo ob prihodu na zdravljenje lažje najti in odvzeti folikle.

Nato robotski sistem ARTAS s pomočjo kamer kartira donorsko območje in glede na lastnosti las izbere najboljše folikle za odvzem. Robotska roka bo z majhnimi kožnimi luknjami odstranila posamezne lasne mešičke, ki jih bo nato zdravnik ročno presadil z uporabo inovativnih tehnik, ki omogočajo, da je presaditev videti naravno in se pravilno zaceli. (potrebna je anestezija)

Rezultati presaditve las

Robotsko presajanje las proti ročnemu

Skratka, robotski sistem ARTAS je še vedno v začetni fazi in bo zahteval dodaten čas. Cilj presaditve las je doseči čim boljši kozmetični rezultat glede na število lasnih mešičkov v donorski rezervi in ne le presaditi čim več presadkov.

Edini napredek, ki ga robotska presaditev las lahko ponudi pacientom, je digitalno kartiranje lasnih mešičkov, ki jih je treba odstraniti, vendar številni kirurgi uporabljajo podobno napravo za izbiro presadkov, preden pacientom ročno odstranijo lase.

Robotsko presajanje las je preveč obsežno v primerjavi s presajanjem las Fue ali drugimi metodami ročnega presajanja las, ki so se izkazale za učinkovite pri doseganju želenih rezultatov.

Naša klinika v Turčiji

Vse vključeno Robotska presaditev las Paket

  • Nastanitev (3 noči v hotelu s 4 zvezdicami)
  • VIP-prevozi (Zasebno vozilo. Od bolnišnice do hotela, nato do bolnišnice in nazaj)
  • Storitev prevajalca, če je potrebno
  • Brezbolečinska lokalna anestezija
  • MicroFUE največja gostota frizure pred operacijo
  • Zdravila za zdravljenje s PRP
  • potrebščine za pooperativno nego, kot so šampon, losjon, posebna kapa, blazina za vrat, sredstva proti bolečinam, aspirin, antibiotiki itd.
  • Terapija PRP za spodbujanje boljše rasti las.

Stroški robotske presaditve las v Turčiji

Robotsko presajanje las v Turčiji je v tujini zelo priljubljeno, saj lahko pacienti dobijo najboljše rezultate robotskega presajanja las po dostopnih cenah.

Povprečna cena robotskega presajanja las Artas v Turčiji je 7000 USD, kar je v primerjavi z drugimi državami, kot sta ZDA in Združeno kraljestvo, zelo poceni.

Pacienti lahko koristijo tudi pakete za presaditev las, ki vključujejo vse storitve. V te pakete sta vključena nastanitev in prevoz.

Pogosta vprašanja o robotski presaditvi las

Je robotsko presajanje las boljše?

Avtomatizirana robotska oprema za presaditev las predstavlja velik preskok pri izvajanju tehnike FUE. Ta robotska tehnika optimizira dva ključna koraka pri presaditvi las: odvzem folikularnih enot in oblikovanje mesta prejemnika. Zato ima robotska transplantacija las pozitiven ugled med postopki za obnovo las. Pristop izboljša izvajanje ključnih postopkov pri presaditvi las, saj hitreje in natančneje odstranjuje dlake. Vendar vam ne omogoča naravnega videza las.

Je robotska presaditev las boleča?

Če ste že slišali za prejšnje tehnike, ki so bile včasih boleče, se morda sprašujete, ali je postopek robotskega presajanja las prav tako krut. V nasprotju s tradicionalnimi postopki presaditve las, kot je FUT, je robotska operacija za obnovo las običajno neboleča. Kljub temu lahko nekateri bolniki po zdravljenju občutijo rahlo nelagodje in edem, ki pa morata izginiti v nekaj dneh.

Je presaditev las Artas trajna?

Po besedah kirurgov, ki uporabljajo tehnologijo robotskega presajanja las ARTAS, se po presaditvi las na področje, ki ga je prizadelo izpadanje las, razvoj las nadaljuje na enak način kot na mestu dajalca. S presaditvijo las ARTAS tako dosežemo naravne in dolgotrajne rezultate. Po drugi strani lahko novo rast dlak zaznamo že v treh mesecih, v enem letu pa se še naprej močno razvijajo. Zato naj bi bili rezultati presaditve las ARTAS trajni.

Kako dolgo traja postopek robotskega presajanja las?

Trajanje se razlikuje glede na število potrebnih presadkov, običajno pa traja od 6 do 8 ur.

Je robotska presaditev las primerna za vsakogar?

Robotska presaditev las lahko koristi večini posameznikov z izpadanjem las, vendar se je treba posvetovati s strokovnjakom, da se določi ustreznost glede na specifične vzorce izpadanja las in razpoložljivost donorskega območja.

Zakaj izbrati Dr. Yetkina Bayerja za robotsko presaditev las v Istanbulu?

Dr. Yetkin Bayer je znan po svojem strokovnem znanju na področju obnove las in uporablja najnovejšo robotsko tehnologijo za zagotavljanje natančnih in naravnih rezultatov. Njegova klinika v Istanbulu ponuja vrhunsko oskrbo in napredne postopke za zdravljenje izpadanja las.

;