Presaditev las FUE

Kazalo vsebine
Presaditev las FUE 1

Medicinski pregled, ki ga opravi

Yetkin Bayer

Kirurg za presaditev las, certificiran za plastično kirurgijo obraza

Presaditev las FUE 2

Napisal

Noyan Süalp

Kaj je presaditev las FUE?

Odvzem folikularnih enot (FUE), znan tudi kot folikularni prenos (FT), ena glavnih metod pri presaditvi las, je bil razvit v začetku leta 2000 in je nadomestil prejšnjo tehniko FUT (presaditev folikularnih enot). Ekstrakcija folikularnih enot (FUE) je kozmetični mikrokirurški postopek presaditve las.

Vključuje odvzem posameznih folikularnih enot, ki se vstavijo v odprte mikrokanale na sprejemnem območju, običajno na zatilju, torej na donorskem območju. (področje s plešavostjo).

FUE (Follicular Unit Extraction) je kozmetični mikrokirurški postopek presaditve las z minimalnim posegom, hitrejšim procesom celjenja in brez brazgotin.

Doslej je postal zlati standard za presaditev las, ki mu dajejo prednost zdravniki za presaditev las. In najboljša rešitev za vse težave z izpadanjem las.

Podrobnosti o delovanju

  • 5 ur

    Čas delovanja

  • Lokalni

    Anestezija

  • Do 600

    Največ presadkov v eni seji

  • 2 tedna

    Prvi pregled

  • 2-3 dni

    Povprečna doba bivanja v Turčiji

  • 60 dni

    Nova rast las

  • 30 dni

    Čas zdravljenja darovalca

  • 1 dan

    Vrnitev v rutino

  • 90 dni

    Čas zdravljenja

Presaditev las FUE 3

Zdravnik

Noyan Süalp, MD

Pogovorimo se

Še vedno niste prepričani? Se počutite preobremenjeno? Občutek preobremenjenosti?Pogovor s pravim zdravnikom vam lahko da potrebne napotke in zagotovilo. Tega vam ni treba storiti samim. Skupaj poiščimo pravega zdravnika.

Sapphire FUE v primerjavi s klasičnim FUE

Pri metodi FUE je bila uporaba safirnih konic, ki so v primerjavi s klasičnimi konicami veliko bolj ostre in gladke, za odpiranje kanalov prelomna za presaditev las.
Uporaba konic iz safirja, dragocenega minerala, pri FUE omogoča odpiranje bolj gladkih kanalov v predelu vsadka, zaradi česar se tvorijo minimalne kraste, kar pospešuje proces celjenja. Zato metoda FUE, ki se izvaja s safirnimi konicami in ne s kovinskimi zarezami, ni nova tehnika; gre za inovacijo, ki uvaja nov postopek znotraj metode FUE.

Presaditev las FUE 4

Podrobnosti o storitvi

Postopek delovanja

Kdo je dober kandidat za presaditev las FUE?

Analiza pacientovega zdravstvenega stanja, zgodovine izpadanja las, pacientovih potreb in želja bo prav tako pomembna kot predhodna analiza, da bi zagotovili uspešno presaditev las.

Operacija pri bolniku, ki ni primeren za presaditev las, je lahko nevarna. To ne bo povzročilo le okvare proizvajalca, temveč bo ogrozilo tudi bolnika.

Glavni pogoji za idealnega kandidata za FUE so :

Vzrok za izpadanje las: Pacient, ki se odloči za presaditev las FUE, ne sme trpeti zaradi začasnega izpadanja las, ki je posledica (kemoterapije, stresa, stranskih učinkov zdravil itd.), le v primeru trajnega izpadanja las mora biti pacient v dobrem stanju.

Glavne vrste trajnega izpadanja las so moška, androgena alopecija, poškodbe in opekline.

Stopnja izpadanja las :Pred presaditvijo FUE se mora zdravnik prepričati, da je izpadanje las napredovalo in ne poteka. V določenem življenjskem obdobju se androgenetična alopecija upočasni ali ustavi; to je pravi čas za presaditev FUE. če je bil poseg opravljen pred tem obdobjem, bi napredovala alopecija zahtevala drugi poseg v prihodnosti.

Donorsko območje :To območje je zgornji del vratu (zatilje). To območje genetsko ni nagnjeno k izpadanju las. To pomeni, da lasje, odvzeti s tega območja in presajeni, ne bodo izpadli. Zato mora zdravnik pred presaditvijo las FUE skrbno analizirati donorsko območje, da zagotovi, da je donorsko območje primerno in dovolj gosto za presaditev FUE,

Odstranjevanje dlak z neprimernega donorskega območja pa bo povzročilo težave pri prihodnjih posegih.

Zdravstveno stanje kandidata:

Analiza zdravstvenega stanja pacienta je izjemno pomembna, zato je to prvi postopek, ki ga pacient opravi, in presaditev las FUE. obstajajo nekatere patologije, zaradi katerih pacienti ne morejo opraviti FUE, glavne med njimi so

  • HIV in aids ter druge krvne bolezni
  • Nosečnost
  • Hepatitis B in C
  • Epilepsija
  • V primeru motenj, povezanih s krvnim tlakom ali sladkorno boleznijo, bo presaditev opravil zdravnik, pri strategijah za ustrezno presaditev las pa bo moral sodelovati bolnikov zdravnik specialist.

Analiza sprejemnega in donatorskega območja

Presaditev las FUE 5

Vsak pacient s presaditvijo las ima edinstven položaj, ki ga mora zdravnik skrbno analizirati, pri čemer najprej analizira pacientovo zdravstveno stanje, nato pa analizira, koliko folikularnih enot je treba odvzeti, kako jih namestiti in kako narisati linijo las. strokovni zdravnik bo vedel, kako se o tem odločiti.

Strokovni zdravnik je potreben zato, ker ima vsak bolnik drugačno donorsko območje in drugačno sprejemno območje: količina las, barva, podvojenost in tekstura.

Analiza proizvajalca ne vpliva le na število odvzetih enot, temveč tudi na končni rezultat presaditve las FUE, zato je pravilna analiza območja presaditve las ena od pomembnih faz.

To je tudi pravi čas, da pacienti zdravniku izrazijo morebitne pomisleke glede risanja linije las.Običajno zdravnik pri presaditvi las začne risati pacientovo linijo las na podlagi estetskih meritev in naravnega videza po presaditvi las.

Anestezija za presaditev las FUE

FUE je neinvaziven poseg, ki zahteva lokalno anestezijo, uporaba splošne anestezije pa je nepotrebna in lahko povzroči tveganja med posegom in po presaditvi las.

Uporaba lokalne anestezije omogoča, da pacient med presaditvijo las ostane buden, vendar brez bolečin, celotno območje pa je popolnoma neobčutljivo.

Lokalna anestezija pri FUE z nekaj injekcijami v lasišče

Za to je potrebnih 5 minut s 4-8 injekcijami.

Uvedba anestezije in čakanje na učinek trajata približno 15-30 minut.

Če pacient trpi zaradi strahu pred iglami ali ima nizek prag bolečine, se je mogoče zateči k njemu z uporabo curka, injektorja ali sedacije.

Ali moram prejeti anestezijo?

Poznamo tri vrste anestezije: lokalno, regionalno in splošno.

Pri presaditvi las zdravnik uporabi lokalno anestezijo in rahlo sedacijo. To je dovolj, da pacient ne čuti bolečine in je miren, pri čemer je med postopkom še vedno pri zavesti, lahko celo uživa hrano in ima na voljo druge razvedrilne dejavnosti.

Čeprav presaditev las vključuje minimalne posege, je treba omrtvičiti območje lasišča, kot tiho kot veliko območje bo deloval na, anestezija je odgovoren za izdelavo presaditev las proizvajalca neboleče, in pomirjujoče za bolnika

Skratka, da, morda boste morali prejeti lokalno anestezijo. Veliko naših pacientov je zaskrbljenih, da bodo med operacijo občutili bolečine in nelagodje. Vendar ste lahko prepričani, da se bodo zdravniki potrudili, da bo vaša izkušnja na kliniki brezskrbna in udobna.

Zakaj bolniki izberejo Turčijo za presaditev las FUE?

Presaditev las FUE 6

Turčija, ki leži na stičišču Azije in Evrope, je idealna za potencialne paciente s presaditvijo las FUE z vsega sveta, zato je najbolj priljubljena lokacija za operacije presaditve las FUE.

Glavni razlog za izbiro Turčije za presaditev FUE je poceni stroški presaditve las. Te nizke cene je mogoče pripisati dokaj nizkim življenjskim stroškom in stroškom zaposlovanja. Poleg tega je Turčija vložila veliko truda v posodobitev svojega zdravstvenega sistema in zagotovila, da njeni zdravstveni centri izpolnjujejo ali celo presegajo svetovne standarde. Ko izberete Turčijo kot lokacijo za presaditev las FUE, boste imeli dostop do najsodobnejše tehnologije in metod FUE.

Kirurgi v Turčiji so najbolje izobraženi in že leta delajo z mednarodnimi pacienti, zato bodo popolnoma razumeli, kaj potrebujete, in vaš postopek bo varen.

Presaditev las Fue - časovnica okrevanja

Okrevanje se začne kmalu po operaciji. Poleg FUT pri tej tehniki ni treba odstraniti kožnih rezin, temveč se folikli zbirajo le na mestu darovalca. Zaradi tega boste lahko po presaditvi las takoj upravljali in odšli na delo.

Največjo skrb nedvomno predstavlja vprašanje, koliko časa bo morda trajalo, da se bodo vaši lasje obnovili in kdaj bodo spet videti zdravi in normalni. upoštevati, da je med okrevanjem ključnega pomena zmanjšanje poškodb ali alergijskih reakcij v tem delu telesa. Vsak posameznik je edinstven in pri razvoju novih las bodo vedno obstajale določene razlike. Vendar pa je tu standardni pregled rezultatov, ki jih lahko pričakujete na več ravneh.

Časovni okvir okrevanja po operaciji:

  • Bolečina, vnetje, modrice in mehurji bi morali izginiti do konca, kar vam zagotavlja klasično obrito pričesko na glavi.
  • Nedavno presajeni lasje izpadejo 2 do 3 tedne po presaditvi FUE. To je običajen postopek, ki vas ne sme biti strah. Gre za rutinsko sestavino cikla rasti las. Tudi ko pride do plešavosti, folikel še naprej napreduje in se v nekaj tednih vrne v razvojno fazo.
  • Oseba s postopkom FUE je verjetno videti zelo podobno kot pred dvema do tremi meseci, kar je tudi običajno. Vztrajali boste pri skrbni uporabi vseh naslednjih smernic zdravljenja in si s kirurgom določili nadaljnje obiske.
  • Po štirih mesecih boste opazili rast las iz vsadljenega lasnega stebla. Kljub temu se zaradi različnega časa obnavljanja in napredka pri nekaterih bolnikih novi lasje razvijejo prej. Na tej točki je lahko sveža obraščenost krhka in tanka, kar pomeni, da FUE ne bo prinesel dolgoročnih rezultatov.
  • V devetem mesecu bodo vaši lasje veliko gostejši in daljši, tako da jih boste lahko poljubno oblikovali. Kot je priporočljivo, se dogovorite za nadaljnje srečanje s kirurgom.
  • Operacija presaditve bo skoraj končana v smislu razvoja, globine in volumna po enem letu kirurškega posega. V tem trenutku lahko večina vaših lasnih mešičkov proizvaja zdrave lase.

Kaj lahko pričakujete po presaditvi las FUE ?

Po presaditvi las FUE se morate posvetiti skrbi za lasišče in lase. Vaš kirurg in asistenti bodo z vami vse to podrobneje prebrali, tukaj pa je nekaj smernic za nego po presaditvi, ki vam jih bodo verjetno dali:

  • Vsaj tri dni si ne umivajte las in se ne kopajte.
  • Ko si začnete umivati glavo, nekaj tednov uporabljajte mehke izdelke za nego kože brez arome.
  • Za lažje okrevanje si vzemite nekaj dni dopusta na delovnem mestu.
  • Vsaj tri tedne novih las ne krtačite in ne drgnite.
  • Kape, kapuce ali druga pokrivala uporabljajte le, če vam je zdravnik dovolil uporabo.
  • Vsaj teden dni se ne ukvarjajte z intenzivno vadbo.

Paket za presaditev las FUE All inclusive

  • Nastanitev (3 noči v hotelu s 4 zvezdicami)
  • VIP-prevozi (Zasebno vozilo. Od bolnišnice do hotela, nato do bolnišnice in nazaj)
  • Storitev prevajalca, če je potrebno
  • Brezbolečinska lokalna anestezija
  • MicroFUE največja gostota frizure pred operacijo
  • Zdravila za zdravljenje s PRP
  • potrebščine za pooperativno nego, kot so šampon, losjon, posebna kapa, blazina za vrat, sredstva proti bolečinam, aspirin, antibiotiki itd.
  • Terapija PRP za spodbujanje boljše rasti las.

Pogosta vprašanja o presaditvi las FUE

Ali je presaditev las FUE boleča?

Večina bolnikov med posegom zaradi uporabe lokalne anestezije občuti minimalno nelagodje. Po posegu se lahko pojavi rahla bolečina ali oteklina, ki jo lahko odpravite s predpisanimi zdravili.

Koliko časa traja postopek?

Postopek FUE traja različno dolgo, odvisno od števila potrebnih presadkov, vendar običajno traja od 6 do 8 ur.

Kakšen je čas okrevanja po posegu?

Začetno okrevanje traja približno 7-10 dni, med katerim se lahko pojavijo rdečina, oteklina in otiščanci. Običajno se lahko v enem tednu vrnete k delu in običajnim dejavnostim. Popolno okrevanje in rast las lahko opazite v naslednjih 6-12 mesecih.

Kdaj bodo vidni rezultati?

Rast las se običajno začne približno 3 mesece po posegu, znatno izboljšanje pa je vidno po 6 mesecih. Popolni rezultati so običajno doseženi po 12 do 18 mesecih.

Ali so rezultati presaditve las FUE trajni?

Da, presajeni lasni mešički so odporni na hormon, ki povzroča izpadanje las, zato so rezultati presaditve las FUE trajni.

Koliko stane presaditev las FUE na kliniki Dr. Yetkin Bayer?

Stroški presaditve las FUE se razlikujejo glede na število potrebnih presadkov in posebne potrebe pacienta. Dr. Yetkin Bayer vam bo med posvetovanjem pripravil podrobno oceno stroškov, prilagojeno vašemu primeru.

Kateri dejavniki določajo mojo upravičenost do presaditve las FUE?

Upravičenost je odvisna od dejavnikov, kot so obseg izpadanja las, razpoložljivost las darovalca, vrsta las in splošno zdravje. Dr. Yetkin Bayer bo na temeljitem posvetu z vami ocenil, ali ste primerni za postopek.

Kako se lahko dogovorim za posvetovanje?

Če se želite dogovoriti za posvetovanje, se lahko na kliniko Dr. Yetkin Bayer obrnete po telefonu, e-pošti ali prek spletnega mesta klinike. Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala določiti termin.

Kaj moram storiti pred posegom?

Pred posegom morate:

  • Vsaj teden dni se izogibajte kajenju in alkoholu.
  • Ne jemljite zdravil za redčenje krvi.
  • Upoštevajte vsa posebna navodila Dr. Yetkina Bayerja.
Kakšna oskrba je potrebna po posegu?

Nega po posegu vključuje:

  • upoštevanje predpisanega režima jemanja zdravil.
  • Izogibanje napornim dejavnostim in neposredni izpostavljenosti soncu.
  • Skrbite za čistočo lasišča in upoštevajte navodila za umivanje.
  • Udeležba na nadaljnjih sestankih po urniku.
;