Robotikus hajátültetés

Tartalomjegyzék
Robotikus hajátültetés 1

Orvosilag felülvizsgálták

Yetkin Bayer

Haj helyreállítása Suergon, Certified in Facial Plastic Surgery

Robotikus hajátültetés 2

Írta

Noyan Süalp

Frissítve: április 24, 2024

Robotikus hajátültetés 3

Foglaljon most és kezdje ingyen

Whatsapp konzultáció

Mi az a robotikus hajbeültetés?

A robotizált hajátültetés egy olyan fejlett hajrestaurációs eljárás, amely robottechnológiát használ a hajhagymák kinyeréséhez és beültetéséhez. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a folyamatot:

  1. Konzultáció: A páciens hajhullásának felmérése és az eljárásra való alkalmasság megállapítása érdekében első konzultációra kerül sor.

  2. Robotikus segítségnyújtás: Az eljárás során olyan robotrendszert alkalmaznak, mint az ARTAS robotrendszer, amely mesterséges intelligenciát használ a legegészségesebb szőrtüszők azonosítására és kinyerésére a donor területről. Ez a rendszer olyan pontosságot és következetességet biztosít, amelyet manuálisan nehéz elérni.

  3. Tüszőeltávolítás: A robot fejlett képalkotó képességei és algoritmusai kiválasztják és eltávolítják az egyes szőrtüszőket a környező szövetek minimális sérülése mellett. Ez biztosítja a tüszők nagyobb túlélési arányát és kevesebb hegesedést.

  4. Címzett webhely létrehozása: A robot a használt rendszertől függően a fejbőrön a befogadóhelyek létrehozásában is segíthet, meghatározva az optimális mélységet, szöget és irányt a természetesnek tűnő eredmény érdekében.

  5. Beültetés: A betakarított tüszőket a sebész vagy egy képzett technikus gondosan beülteti a fogadóhelyekre, biztosítva, hogy az elhelyezés összhangban legyen a páciens természetes hajnövekedési mintázatával.

  6. Előnyök: A robotizált rendszer számos előnyt kínál, többek között nagyobb pontosságot, csökkentett eljárási időt, minimálisra csökkentett emberi hibát és konzisztens eredményeket. Ez egy kevésbé invazív eljárást is lehetővé tesz, gyorsabb felépülési idővel és természetesnek tűnő eredményekkel.

Összességében a robotikus hajátültetés ötvözi a képzett sebész szakértelmét a fejlett robottechnológia pontosságával, hatékony megoldást kínálva a pácienseknek a haj helyreállítására.

Foglaljon most és kezdje ingyen

Whatsapp konzultáció

Művelet részletei

  • 5 óra

    Működési idő

  • Helyi

    Aneszteziológia

  • Legfeljebb 600

    Maximális transzplantáció egy ülés alatt

  • 2 hét

    1. ellenőrzés

  • 2-3 nap

    Átlagos tartózkodási idő Törökországban

  • 60 nap

    Új hajnövekedés

  • 30 nap

    Donor gyógyulási idő

  • 1 nap

    Visszatérés a rutinhoz

  • 90 nap

    Gyógyulási idő

Robotikus hajátültetés 4

Orvos

Noyan Süalp, MD

Beszélgessünk

Még mindig bizonytalan? Túlterheltnek érzi magát? Egy valódi orvossal való beszélgetés megadhatja a szükséges útmutatást és megnyugtatást. Nem kell egyedül csinálnod. Keressük meg együtt a megfelelő orvost.

Artas robotikus hajbeültetés?

Az ARTAS hajátültetés egy nem invazív robotikus hajátültetési kezelés, amelyet férfi és női hajhullás kezelésére egyaránt alkalmaznak. A follicular unit excision (FUE) eljárás elvégzéséhez az ARTAS rendszer precíziós robotikát és intelligens algoritmusokat alkalmaz. Ennek eredményeképpen az ARTAS robotikus módszer a hagyományos FUE-eljárás felsőbbrendű fázisának tekinthető.

Az ARTAS lyukasztóméretek gyakran lényegesen nagyobbak, mint a kézi FUE lyukasztóméretek. Ez egy sokkal lassabb és kevésbé pontos folyamat. Ezenkívül az ARTAS nehezen maximalizálja a donorterületről származó életképes graftokat, ami azt eredményezi, hogy kevesebb graftot kapunk a donorhelyekről.

Bár a robotizált hajbeültetés a képalkotó technológia segítségével a kezelés előtt azonosítja a legjobb jelölteket a kinyerésre és beültetésre, a módszer még mindig nem olyan pontos, mint a kézi orvosi vizsgálat és a Norwood-skála használata a szükséges graftok számának meghatározásához.

A robotikus hajbeültetés előnyei és hátrányai?

Robotikus hajátültetés 5

Szolgáltatás részletei

Műveleti eljárás

A robotikus hajbeültetés előnyei:

  • A digitális térképezési technikák felülmúlják az emberi látást és javítják a graftok kiválasztását.
  • Kevesebb fájdalom és fertőzésveszély.
  • Hatékonyabb eljárások és eredmények.
  • Csökkenti a műveletek elvégzéséhez szükséges időt.
  • Csökkentett Graft károsodás
  • Nincsenek hegek.
  • Gyors helyreállítás

Hogyan történik a robotikus hajátültetés?

A robotikus hajátültetés az eljárás szempontjából megegyezik a FUE hajátültetéssel. A donorterület haját rövidre borotváljuk, hogy a tüszőket könnyebb legyen megtalálni és kitermelni, amikor Ön megérkezik a kezelésre.

Ezután az ARTAS robotrendszer kamerák segítségével feltérképezi a donorterületet, és a haj tulajdonságaitól függően kiválasztja a legjobb tüszőket a kitermeléshez. Egy robotkar kis bőrszúrásokkal távolítja el az egyes szőrtüszőket, amelyeket aztán egy orvos kézzel ültet át innovatív technikákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy az átültetés természetesnek tűnjön és megfelelően gyógyuljon. (Altatás szükséges)

Hajátültetés eredményei

Robotikus hajátültetés vs kézi

Röviden, az ARTAS robotika még korai stádiumban van, és további időt igényel. A hajátültetés célja a lehető legnagyobb kozmetikai eredmény elérése a donortartalékban lévő hajhagymák számának függvényében, nem csak az, hogy minél több graftot ültessen át.

Az egyetlen előrelépés, amelyet a robotizált hajbeültetés kínál a pácienseknek, a kivonandó hajhagymák digitális feltérképezése, azonban sok sebész hasonló gépet használ a graftok kiválasztásához, mielőtt kézzel kivenné a hajszálakat a páciensekből.

Végül, a robotikus hajátültetés túlságosan kiterjedt a Fue hajátültetéshez vagy bármely más kézi hajátültetési módszerhez képest, amelyek bizonyítottan hatékonyak a kívánt eredmények elérésében.

Klinika Törökországban

All inclusive robotikus hajátültetési csomag

  • Szállás (3 éjszaka 4 csillagos szállodában)
  • VIP transzfer (Privát autó. A kórházból a szállodába, majd a kórházba és vissza)
  • Fordítói szolgáltatás, ha szükséges
  • Fájdalommentes helyi érzéstelenítés
  • MicroFUE maximális sűrűségű műtét előtti hajvágás
  • PRP kezelés Gyógyszerek
  • A műtét utáni ápoláshoz szükséges alapvető dolgok, például sampon, testápoló, speciális sapka, nyakpárna, fájdalomcsillapítók, aszpirin, antibiotikumok stb.
  • PRP-terápia a jobb hajnövekedés serkentésére.

A robotikus hajbeültetés költsége Törökországban

A robotikus hajbeültetés Törökországban nagyon népszerű külföldön, mert a betegek a legjobb robotikus hajbeültetési eredményeket kaphatják megfizethető áron.

Az Artas robotikus hajbeültetés átlagos költsége Törökországban 7000 USD, ami más országokhoz, például az Egyesült Államokhoz és az Egyesült Királysághoz képest olcsó megoldás.

A páciensek az all inclusive hajátültetési csomagok előnyeit is élvezhetik. Ezek a csomagok tartalmazzák a szállást és a szállítást.

GYIK a robotikus hajbeültetésről

Jobb a robotikus hajbeültetés?

Az automatizált robotikus hajátültetési berendezés hatalmas ugrást jelent a FUE technika megvalósításában. Ez a robottechnika optimalizálja a hajátültetés két kritikus lépését: a follikuláris egység kinyerését és a recipiens helyének kialakítását. Ennek eredményeképpen a robotikus hajbeültetésnek pozitív híre van a hajrestaurációs kezelések között. A megközelítés javítja a hajátültetési eljárás kulcsfontosságú folyamatainak végrehajtását, mivel gyorsabban és pontosabban szedi le a hajszálakat. De nem ad természetes kinézetű hajat.

Fájdalmas a robotikus hajbeültetés?

Ha hallott már olyan korábbi technikákról, amelyek időnként fájdalmasak lehetnek, akkor talán elgondolkodik azon, hogy a robotikus hajbeültetés folyamata ugyanolyan durva-e, mint azok. A hagyományos hajátültetési kezelésekkel, mint például a FUT, ellentétben a robotikus hajpótlási műtét általában fájdalommentes. Ennek ellenére egyes betegeknél a kezelést követően enyhe kellemetlen érzés és ödéma jelentkezhet, amely néhány napon belül elmúlik.

Tartós az Artas hajátültetés?

Az ARTAS robotikus hajátültetési technológiát alkalmazó sebészek szerint, miután a haj átültetésre került a hajhullás által érintett területre, a haj fejlődése ugyanúgy folytatódik, mint a donorhelyen. Ennek eredményeképpen az ARTAS hajátültetés természetesnek tűnő, hosszan tartó eredményeket eredményez. Az új hajnövekedés viszont már 3 hónapos korban kimutatható, és egy év alatt jelentősen tovább fejlődik. Ennek eredményeképpen az ARTAS hajátültetés eredményei állítólag tartósak.

Mennyi ideig tart egy robotikus hajbeültetés?

Az időtartam a szükséges graftok számától függően változik, de általában 6-8 óra között mozog.

Mindenki számára alkalmas a robotizált hajbeültetés?

A legtöbb hajhullással küzdő egyén számára előnyös lehet a robotikus hajátültetés, de a szakemberrel való konzultációra van szükség ahhoz, hogy a hajhullás jellegzetességei és a donorterület elérhetősége alapján meghatározzák az alkalmasságot.

Miért válassza Dr. Yetkin Bayer doktort a robotikus hajbeültetéshez Isztambulban?

Dr. Yetkin Bayer híres a hajpótlás terén szerzett szakértelméről, és a legmodernebb robottechnológiát használja a pontos, természetesnek tűnő eredmények biztosítása érdekében. Isztambuli klinikája csúcsminőségű ellátást és fejlett eljárásokat kínál a hajhullás kezelésére.

;