FUE hajátültetés

Tartalomjegyzék
FUE hajátültetés 1

Orvosilag felülvizsgálták

Yetkin Bayer

Hajbeültetéssel foglalkozó sebész, plasztikai sebészi képesítéssel rendelkező arcplasztikai sebész

FUE hajátültetés 2

Írta

Noyan Süalp

Mi az a FUE hajátültetés?

A follikuláris egység kivonás (FUE), más néven follikuláris transzfer (FT), a hajátültetés egyik elsődleges módszere a 2000-es évek elején került kifejlesztésre, és a korábbi technikát, az FUT-t (follikuláris egység átültetés) váltotta fel. A FUE (Follicular Unit Extraction) egy kozmetikai hajátültetési mikrosebészeti eljárás.

A donor területről, általában a tarkóból, egyetlen tüszőegységet vesznek ki, amelyet a fogadó terület nyitott mikrocsatornáiba helyeznek be. (a kopaszodó terület).

A FUE (Follicular Unit Extraction) egy kozmetikai hajátültetési mikrosebészeti eljárás, amely minimális beavatkozással, gyorsabb gyógyulási folyamattal és hegek hiányával jár.

És eddig a hajátültetés arany standardjává vált, amelyet a hajátültetéssel foglalkozó orvosok előnyben részesítenek. És a legjobb megoldás az összes hajhullási problémára.

Művelet részletei

  • 5 óra

    Működési idő

  • Helyi

    Aneszteziológia

  • Legfeljebb 600

    Maximális transzplantáció egy ülés alatt

  • 2 hét

    1. ellenőrzés

  • 2-3 nap

    Átlagos tartózkodási idő Törökországban

  • 60 nap

    Új hajnövekedés

  • 30 nap

    Donor gyógyulási idő

  • 1 nap

    Visszatérés a rutinhoz

  • 90 nap

    Gyógyulási idő

FUE hajátültetés 3

Orvos

Noyan Süalp, MD

Beszélgessünk

Még mindig bizonytalan? Túlterheltnek érzi magát? Egy valódi orvossal való beszélgetés megadhatja a szükséges útmutatást és megnyugtatást. Nem kell egyedül csinálnod. Keressük meg együtt a megfelelő orvost.

Sapphire FUE vs. Classic FUE

A FUE-módszerben a zafírhegyek használata, amelyek a klasszikus hegyekhez képest sokkal élesebbek és simábbak a csatornanyitási lépésben, úttörő volt a hajátültetésben.
A zafírból, egy értékes ásványból készült hegyek használata a FUE-ban lehetővé teszi a simább csatornák megnyitását az implantátum területén, ami minimális hegképződést eredményez, így gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Ezért a zafírhegyekkel és nem fémrésekkel végzett FUE nem új technika, hanem innováció, amely egy új eljárást vezet be a FUE-módszeren belül.

FUE hajátültetés 4

Szolgáltatás részletei

Műveleti eljárás

Ki a jó jelölt a FUE hajátültetésre?

A páciens egészségügyi helyzetének, a hajhullás előzményeinek, a páciens igényeinek és kívánságainak elemzése ugyanolyan fontos, mint a korábbi elemzések, a sikeres hajátültetés érdekében.

A hajátültetésre alkalmatlan páciens megoperálása veszélyes lehet. Ez nem csak a gyártó meghibásodásához vezet, hanem a beteget is veszélyezteti.

Az ideális FUE jelölt fő előfeltételei a következők:

A hajhullás oka: A FUE hajátültetésen áteső páciens nem szenvedhet átmeneti hajhullásban, amelyet (kemoterápia, stressz, gyógyszerek mellékhatásai stb. ) okozhat, és csak tartós hajhullás esetén kell a páciensnek jó állapotban lennie.

A tartós hajhullás főleg a férfi, az androgenetikus alopecia, a trauma és az égési sérülések típusai.

Hajhullás szintje : A FUE transzplantáció elvégzése előtt az orvosnak meg kell győződnie arról, hogy a hajhullás előrehaladott állapotban van, és nem folyamatban van. Az élet egy bizonyos pontján az androgenetikus alopecia lassul vagy megáll; ez a megfelelő időpont a FUE transzplantáció elvégzésére. ha a beavatkozást ezen időszak előtt végezték el, akkor az előrehaladott alopecia miatt a jövőben egy második beavatkozásra lenne szükség.

A donor területe : Ez a terület a nyak felső része (tarkó). Ez a terület genetikailag nem hajlamos a hajhullásra. Ez azt jelenti, hogy az erről a területről vett és átültetett haj nem fog kihullani. Ezért az orvosnak gondosan elemeznie kell a donor területet a FUE hajátültetés előtt, hogy biztosítsa, hogy a donor terület alkalmas és elég sűrű a FUE átültetéshez,

A nem megfelelő donorterületről történő szőrtelenítés pedig problémákat okoz a későbbi beavatkozás során.

A jelölt egészségi állapota:

A páciens egészségi állapotának elemzése rendkívül fontos, ezért ez az első eljárás, amelyen a páciens átesik & FUE hajátültetés. vannak olyan kórképek, amelyek miatt a betegek nem vethetik alá magukat FUE-nak, a legfontosabbak a következők

  • HIV és AIDS és egyéb vérbetegségek
  • Terhesség
  • Hepatitis B és C
  • Epilepszia
  • Vérnyomással vagy cukorbetegséggel kapcsolatos rendellenességek esetén az orvos végzi a transzplantációt, és a páciens szakorvosát be kell vonni a megfelelő hajátültetésre vonatkozó stratégiákba.

A fogadótér és a donorok területének elemzése

FUE hajátültetés 5

Minden hajbeültetésen átesett páciensnek egyedi a helyzete, amelyet az orvosnak gondosan elemeznie kell, és először a páciens egészségügyi helyzetének elemzésével kezdődik, majd továbbhaladva elemzi, hogy hány tüszőegységet kell kivenni, hogyan kell elhelyezni őket, és hogyan kell megrajzolni a hajszálakat. egy szakértő orvos tudja, hogyan kell ezt eldönteni.

Szükség van egy szakértő orvos tényező miatt minden betegnek más a donor terület és más a fogadó terület: a haj mennyisége, a szín, a kétszínűség és a textúra.

Az elemző gyártó nem csak a kivett egységek számát, hanem a FUE hajbeültetés végeredményét is befolyásolja, a hajbeültetési terület helyes elemzése az egyik fontos fázis.

Ez a megfelelő alkalom arra is, hogy a páciensek kifejezzék az orvosnak a hajvonal rajzolásával kapcsolatos kételyeiket, általában, ahogy a hajátültetés orvosa a páciens hajvonalát rajzolja, ez az esztétikai mérésen és a természetes megjelenésen alapul, a hajátültetés után.

FUE hajbeültetés érzéstelenítés

A FUE egy nem invazív műtét, amely helyi érzéstelenítést igényel, és az általános érzéstelenítés használata szükségtelennek tekinthető, és kockázatot jelenthet a műtét során, valamint a hajátültetés után.

A helyi érzéstelenítés alkalmazása lehetővé teszi, hogy a páciens ébren maradjon a hajbeültetés alatt, de fájdalommentes, és az egész terület teljesen érzéketlen.

Helyi érzéstelenítés a FUE során a fejbőrbe adott néhány injekció segítségével.

És 5 percet igényel 4-8 injekcióval.

Az érzéstelenítés beadása és a hatás kivárása körülbelül 15-30 percet vesz igénybe.

Ha a páciens fél a tűktől, vagy alacsony a fájdalomküszöbe, akkor a sugár, az injektor vagy a szedáció használatával lehetne igénybe venni.

Kell-e altatásban részesülnöm?

3 féle típusú érzéstelenítés: Helyi, regionális és általános.

A hajátültetés során az orvos helyi érzéstelenítést és enyhe nyugtatást alkalmaz. Ez elég ahhoz, hogy a páciens ne érezzen fájdalmat és nyugodt legyen, miközben az eljárás során tudatánál marad, sőt képes legyen ételt fogyasztani és egyéb szórakoztató tevékenységeket végezni.

Bár a hajátültetés minimális beavatkozással jár, szükség van a fejbőr területének elzsibbasztására, ugyanolyan csendes, mint a nagy terület, amelyet megműtenek, az érzéstelenítés felelős azért, hogy a hajátültetés gyártója fájdalommentes és megnyugtató a beteg számára.

Összefoglalva, igen, előfordulhat, hogy helyi érzéstelenítést kell kapnia. Sok páciensünk aggódik amiatt, hogy a műtét során fájdalmat és kellemetlen érzést tapasztalhat. Azonban biztos lehet benne, hogy az orvosok igyekeznek a klinikán szerzett tapasztalatait gondmentessé és kényelmessé tenni.

Miért választják a betegek Törökországot a FUE hajátültetéshez?

FUE hajátültetés 6

Az Ázsia és Európa metszéspontjában fekvő Törökország ideális a világ minden tájáról érkező potenciális FUE hajátültetési páciensek számára, és magyarázata van annak, hogy a FUE hajátültetési műtétek legnépszerűbb helyszíne.

A fő ok, ami ért a betegek Törökországot választják a FUE transzplantációra, az a hajátültetés költségeinek olcsósága. Ezek az olcsó árak a meglehetősen alacsony élet- és foglalkoztatási költségeknek tudhatók be. Ezen túlmenően Törökország nagy erőfeszítéseket tett egészségügyi rendszerének modernizálására, biztosítva, hogy egészségügyi központjai megfeleljenek a globális normáknak, vagy akár meg is haladják azokat. Ha tehát Törökországot választja FUE hajátültetésének helyszínéül, akkor a legmodernebb FUE technológiához és módszerekhez juthat hozzá.

Végül, a törökországi sebészek a legjobb módon képzettek, és évek óta dolgoznak nemzetközi betegekkel; ezért teljesen megértik, hogy mire van szüksége, és a folyamat biztonságos lesz.

Fue hajátültetés - helyreállítási idővonal

A felépülési időszak röviddel a műtét után kezdődik. A FUT mellett ez a technika nem igényel bőrszelet eltávolítását, és csak a donorhelyről gyűjti össze a tüszőket. Ennek eredményeképpen a hajátültetést követően Ön azonnal munkába tud állni és dolgozni tud majd menni.

A legnagyobb aggodalom kétségtelenül az, hogy mennyi időbe telhet, amíg a hajad helyreáll, és mikor fog újra egészségesnek és normálisnak tűnni. Fontos szem előtt tartani, hogy a helyreállítási folyamat során kritikus fontosságú a károsodás vagy az allergiás reakció csökkentése ezen a testrészen. Minden egyén egyedi, és mindig lesz némi különbség az új haj fejlődésében. Itt azonban egy általános áttekintés a több szinten várható eredményekről.

Gyógyulási idővonal A műtét után:

  • A fájdalomnak, a gyulladásnak, a véraláfutásnak és a hólyagnak az első hét végére el kell tűnnie, és egy klasszikus borotvált hajvágást kell kapnia a fején.
  • A nemrég átültetett haj a FUE hajátültetés után 2-3 héttel kihullik. Ez egy szokásos eljárás, amitől nem kell megijednie. Ez a hajnövekedési ciklus rutinszerű eleme. Még kopaszodás esetén is a tüsző tovább fejlődik, és heteken belül visszatér a fejlődési szakaszba.
  • A FUE-val kezelt személy valószínűleg nagyon hasonlóan néz ki, mint 2-3 hónappal ezelőtt, ami szintén gyakori. Ön kitart a következő kezelési irányelvek gondos alkalmazása mellett, és a sebészével való nyomon követési találkozókat ütemezi.
  • 4 hónap elteltével a beültetett hajszálakból hajnövekedést kell észlelnie. Ennek ellenére, mivel a helyreállítási idő és a fejlődés eltérő lehet, egyes betegeknél hamarabb alakul ki új haj. Ekkor a friss újranövesztés törékeny és vékony lehet, ami azt jelzi, hogy a FUE nem hoz hosszú távú eredményeket.
  • A kilencedik hónapban a hajad sokkal sűrűbb és hosszabb lesz, így úgy modellezheted, ahogy akarod. Ahogyan az tanácsos, ütemezzen be egy utóvizsgálati találkozót a sebésszel.
  • A transzplantációs műtét egy év elteltével a fejlődés, a mélység és a térfogat tekintetében majdnem befejeződik. Ebben a pillanatban a szőrtüszők többsége képes egészséges hajat termelni.

Mire számíthatok a FUE hajbeültetés után ?

A FUE hajátültetés után oda kell szentelnie magát a fejbőr és a haj ápolására. A sebész és az asszisztensek mindezt alaposabban átbeszélik Önnel, és itt van néhány utókezelési útmutató, amelyet valószínűleg megkap:

  • Legalább három napig tartózkodjon a hajmosástól és a fürdéstől.
  • Amikor elkezdi a fejmosást, néhány hétig használjon puha, ízesítés nélküli bőrápoló termékeket.
  • Vegyen ki néhány napot a munkából, hogy segítse a felépülési folyamatot.
  • Legalább három hétig ne kefélje vagy súrolja az új haját.
  • Csak akkor használjon sapkát, kapucnit vagy más fejfedőt, ha orvosa engedélyt adott rá.
  • Legalább egy hétig tartózkodjon minden intenzív testmozgástól.

All inclusive FUE hajátültetési csomag

  • Szállás (3 éjszaka 4 csillagos szállodában)
  • VIP transzfer (Privát autó. A kórházból a szállodába, majd a kórházba és vissza)
  • Fordítói szolgáltatás, ha szükséges
  • Fájdalommentes helyi érzéstelenítés
  • MicroFUE maximális sűrűségű műtét előtti hajvágás
  • PRP kezelés Gyógyszerek
  • A műtét utáni ápoláshoz szükséges alapvető dolgok, például sampon, testápoló, speciális sapka, nyakpárna, fájdalomcsillapítók, aszpirin, antibiotikumok stb.
  • PRP-terápia a jobb hajnövekedés serkentésére.

GYIK a FUE hajátültetésről

Fájdalmas a FUE hajátültetés?

A legtöbb beteg minimális kellemetlenséget érez az eljárás során a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően. Utána előfordulhat enyhe fájdalom vagy duzzanat, amely az előírt gyógyszerekkel kezelhető.

Mennyi ideig tart az eljárás?

A FUE eljárás időtartama a szükséges graftok számától függően változik, de általában 6-8 órát vesz igénybe.

Mennyi a felépülési idő a beavatkozás után?

A kezdeti gyógyulás körülbelül 7-10 napot vesz igénybe, amely alatt némi bőrpír, duzzanat és hegesedés jelentkezhet. Általában egy héten belül visszatérhet a munkájához és a szokásos tevékenységeihez. A teljes gyógyulás és a hajnövekedés eredményei a következő 6-12 hónap alatt láthatók.

Mikor fogom látni az eredményeket?

A hajnövekedés általában a beavatkozás után 3 hónappal kezdődik, és 6 hónap múlva már jelentős javulás látható. A teljes eredmény általában 12-18 hónap alatt érhető el.

A FUE hajbeültetés eredményei tartósak?

Igen, az átültetett hajhagymák ellenállnak a hajhullást okozó hormonoknak, így a FUE hajátültetés eredménye tartós.

Mennyibe kerül egy FUE hajátültetés a Dr. Yetkin Bayer Klinikán?

A FUE hajátültetés költsége a szükséges graftok számától és a páciens egyedi igényeitől függően változik. A konzultáció során Dr. Yetkin Bayer részletes, az Ön esetére szabott költségbecslést készít.

Milyen tényezők határozzák meg a FUE hajátültetésre való alkalmasságomat?

A jogosultságot olyan tényezők határozzák meg, mint a hajhullás mértéke, a donorhaj rendelkezésre állása, a haj típusa és az általános egészségi állapot. A Dr. Yetkin Bayerrel folytatott alapos konzultáció során megítéljük, hogy Ön alkalmas-e az eljárásra.

Hogyan tudok időpontot egyeztetni egy konzultációra?

A konzultáció időpontjának egyeztetése érdekében vegye fel a kapcsolatot Dr. Yetkin Bayer klinikával telefonon, e-mailben vagy a klinika weboldalán keresztül. Csapatunk szívesen segít Önnek időpontot egyeztetni.

Mit kell tennem a beavatkozás előtt?

Az eljárás előtt a következőket kell tennie:

  • Legalább egy hétig kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást.
  • Tartózkodjon a vérhígító gyógyszerek szedésétől.
  • Kövesse a Dr. Yetkin Bayer által adott különleges utasításokat.
Milyen utógondozásra van szükség a beavatkozás után?

A beavatkozás utáni gondozás magában foglalja:

  • Az előírt gyógyszeres kezelés követése.
  • A megerőltető tevékenységek és a közvetlen napozás kerülése.
  • A fejbőr tisztán tartása és a mosási utasítások betartása.
  • A tervezett nyomon követési találkozókon való részvétel.
;